Een nieuw project op school over oude fietsen

Laatst hadden we een nieuw project op school waarbij oude kapotte fietsen werden omgetoverd tot goede nieuw uitziende fietsen. Bij veel van de fietsen waren de moeren versleten of verroest, daarom hadden wij een aantal goede verzinkte dopmoeren besteld, deze zijn veel sterker dan gewone moeren en biedt een nette afwerking aan de fietsen.

In het begin wisten we niet zo goed wat voor moeren we moesten gebruiken om de fiets goed te kunnen monteren. Nadat we een tijdje op zoek zijn gegaan naar verschillende soorten moeren kwamen we er achter dat een dopmoer de beste optie voor onze situatie zou zijn.

Een dopmoer biedt veel meer bescherming aan de bout en het ziet er veel strakker uit wanneer deze gemonteerd is dan een normale schroef. Door de dichte kop van de dopmoer komt er minder snel vuil tussen de schroef en de bout waardoor de slijtage minder hard gaat.

De dopmoeren hebben we uiteindelijk via internet besteld en ze waren ruim op tijd binnen. We konden met alle plezier aan de fietsen werken en we kwamen erachter dat een dopmoer erg gemakkelijk in gebruik is. Toen we klaar waren met de fietsen kregen we veel complimenten, dat de fietsen er erg goed uitzagen en dat veel mensen ook de kwaliteit van de dopmoeren ervaren.